Produksjon

Alle produkter, tjenester og materialer som kommer til KMG gjennomgår en streng kontroll før den blir godkjent. Alle råvarer går igjennom en mottakskontroll, og blir registrert inn i vårt MPS-system. Vi anmoder alle våre eksterne leverandører til å fremskaffe material og -opprinnelsessertifikater i den grad vi ser det nødvendig. Alle papirene som hører til materialene blir arkivert på en slik måte at det er lett å koble materialene opp mot et ferdig produkt (sporbarhet). Ordrene som kommer inn til fabrikken blir registrert i et MPS system som heter Spektra. I dette systemet ligger det en mengde grunndata som gir oss grunnlag for å generere produksjonsdokumenter. Disse dokumentene følger varen helt til den blir pakket og merket. Produksjonsdokumentene blir arkivert i fem år. Som et ledd i vår sporbarhet blir det brukt strekkodemerking på alle varer som forlater fabrikken.

Som en av landets eldste og ledende stansefabrikker har KMG erfaring som få andre i bransjen i dag kan henvise til. Fabrikken ble etablert i 1917 av Karl M. Gulbrandsen. Karl M. Gulbrandsen var en av de første stansemakerne som ble utdannet ved Elektrisk Bureau A/S i sin tid. Den første produksjonen startet opp i Fredensborgveien i Oslo. Navnet har det vært en selvfølge å beholde gjennom alle disse årene, da dette er et navn med godt renommé som de fleste i bransjen kjenner.Av våre produkter og tjenester kan vi tilby serieproduksjon av deler i ulike maskiner som stanselinjer, knekkelinjer, ileggspresser og automater. KMG har en fleksibel maskinpark med eksenterpresser fra 6 til 125 tonn. Tre Raster automat- presser med høy slaghastighet 80-400 slag/minutt. De fleste av pressene hos KMG er utstyrt med avansert overvåknings- utstyr som sikrer rett kvalitet. Råvarene som benyttes er bl.a. coil i ulike materialer (0,1 – 4,0mm), plater, stenger og profiler. Vi produserer gjerne i interessentens eksisterende verktøy, eller om det er et nytt produkt, så utvikler vi nye verktøy etter interessentens spesifikasjoner. Vi har spesialisert oss på masseproduksjon med årsbehov/seriestørrelse fra 1.000 og opp til flere millioner enheter, men kan også hjelpe til med prototyper og mindre serier.

KMG har et godt samarbeid med andre eksterne leverandører som utfører plaststøping, overflatebehandling, montering ol., og kan derfor tilby totalløsninger og et bredt spekter av tjenester. En stor maskinpark og en fleksibel organisasjon gjør oss i stand til å snu på hælen hvis uforutsette hendelser inntreffer, eller når korte leveringstider er viktig. Først inn, først ut prinsippet er standard praksis hos KMG, men vi er åpne for bestillinger etter prinsippet sist inn, først ut.

KMG har satset på ny teknologi når det gjelder overvåkning av produksjonsprosesser. Vi benytter oss derfor av Simens S7 PLS’er og forskjellige følere. (Bl.a. fiberoptikk).
KMG har mulighet til å produsere deler i nesten alle typer materialer. Materialene kan variere fra 0,1 millimeter og opp til 12 millimeter. Vi får materialer levert til oss fra de beste eksterne leverandørene og produsentene i Europa, noe som sikrer oss ypperste kvalitet. Noe som igjen gir våre interessenter en ekstra sikkerhet. Vi har til enhver tid materialer for ca. 2,5 mill. på lager. Dette har vi for å kunne betjene interessenter som har behov for rask leveringstid på kritiske produkter.

Som mange av oss vet kan leveringstiden på spesielle råvarer være veldig lang noe som ofte aldri passer! I tillegg til å ha et bufferlager er det da viktig å ha eksterne leverandører som vet hvordan de kan hjelpe deg nå man virkelig trenger det.

Tilbake

KMG’s forbruk av råvarer 2017 = 524 tonn

100%

KMG’ s restverdier til gjenvinning 117 tonn

23%

KMG’ s produkter og tjenester 407 tonn

77%