Siste nytt2017-10-30T09:18:06+01:00

Siste nytt

Fasadeplater til Bjørvika»stansearbeid for blikkenslager januar 2019″

Etter en henvendelse fra blikkenslager Øivind Nilsen, satte vi i gang med produksjonen av skillinger (fasadeplater) i forskjellige størrelser til B7(bygning) i Eufemiasgate i Oslo. Kunden stod for kostnaden av materialet 6WL, ColourTex® rustfritt stål, fra leverandøren Rimex Metal (Australia). Materialet ble sendt fra Storbritannia. Utseende fasaden skulle ha og overflatebehandlingen var avgjørende for valg av dette materialet med denne spesielle boblete overflatestrukturen.

Det rustfrie stålet er nedsenket i en varm vandig løsning i en oppvarmet tank. En naturlig reaksjon fører til en fortykning av kromoksidlaget som igjen fører til lysinterferenseffekter mellom overflaten av filmen og overflaten av det rustfrie stålet. Dette resulterer i en nedbrytning av reflektert hvitt lys og skaper en oppfatning av farge.

Den oppfattede fargen beveger seg gjennom et spekter av farger når tykkelsen på kromoksidlaget økes på rustfritt stål. Den synlige «fargen» er en «levende farge» som vil endre seg med vinkelen øyet ser og miljøbelysning. Blikkenslagerverkstedet fikk raskt de ferdige skillingene og arbeidet parallelt med å knekke opp festene.

Kvalitet:Aisi 316L, Overflate:Granex M1A,Farge: Rosy Gold, Mønster:6WL Reverce
Fasadeprosjektet ble vellykket og uttrykket ble både slående og unikt.

Kragerud barnehage 2019

Førskolegruppen på besøk fredag 7.juni 2019
For oss som bedrift er det en investering at førskolebarna tar med seg en positiv og fascinerende opplevelse fra et industribesøk.

«Fremtidens fagarbeider»

Barn har evnen til å bli begeistret, drømme, la seg inspirere eller bli engasjert. Barn lever seg inn i teknologiens verden. Derfor er det viktig at vi kan bidra til at barna kan ta med seg denne opplevelsen videre i livet.

Vi har et samfunnsansvar og er forpliktet på mange områder etter lover og regler. Likevel synes vi det er mye hyggeligere med samfunnsengasjement som ikke er forpliktet men helt frivillig.

Vi ser at smarttelefoner og digitale medier har gjort noe med samfunnet vårt, både positivt og negativt. Smarttelefoner har kommet for å bli, så da blir vårt samfunnsansvar å engasjere og motivere den nye generasjonen fagarbeidere på en annen måte.

F1 Brussel 2018

Tur til HAAS Automation Europe i Belgia.
KMG ble invitert i regi av HMS maskin AS, som er leverandør av HAAS i Norge.   

Omvisning på Haas Automation, lunsj og kvalifiseringsrunder på storskjerm. Middag med Haas F1 Teamet. Dagstur til Circuit de Spa-Francorchamps med formel1 race.

Æresbevis 2018

 

Bedriften vår har for andre gang blitt tildelt utmerkelsen, ÆRESBEVIS, av OKMF (opplæringskontoret for mekaniske fag).  Første utmerkelse fikk vi i 2011 for å ha ført frem en lærling til meget godt bestått fagprøve i Verktøymakerfaget.

Æresbeviset er en hyllest til alle medlemsbedrifter i OKMF som skaper et godt læringsmiljø, samt har vist vilje og engasjement til å utvikle dyktige fagarbeidere med meget godt beståtte fagprøver.