Etter en henvendelse fra blikkenslager Øivind Nilsen, satte vi i gang med produksjonen av skillinger (fasadeplater) i forskjellige størrelser til B7(bygning) i Eufemiasgate i Oslo. Kunden stod for kostnaden av materialet 6WL, ColourTex® rustfritt stål, fra leverandøren Rimex Metal (Australia). Materialet ble sendt fra Storbritannia. Utseende fasaden skulle ha og overflatebehandlingen var avgjørende for valg av dette materialet med denne spesielle boblete overflatestrukturen.

Det rustfrie stålet er nedsenket i en varm vandig løsning i en oppvarmet tank. En naturlig reaksjon fører til en fortykning av kromoksidlaget som igjen fører til lysinterferenseffekter mellom overflaten av filmen og overflaten av det rustfrie stålet. Dette resulterer i en nedbrytning av reflektert hvitt lys og skaper en oppfatning av farge.

Den oppfattede fargen beveger seg gjennom et spekter av farger når tykkelsen på kromoksidlaget økes på rustfritt stål. Den synlige «fargen» er en «levende farge» som vil endre seg med vinkelen øyet ser og miljøbelysning. Blikkenslagerverkstedet fikk raskt de ferdige skillingene og arbeidet parallelt med å knekke opp festene.

Kvalitet:Aisi 316L, Overflate:Granex M1A,Farge: Rosy Gold, Mønster:6WL Reverce
Fasadeprosjektet ble vellykket og uttrykket ble både slående og unikt.